Står du som tusindvis af andre danskere og er på boligjagt, kan der være mange faldgruber, der kan gøre boligjagten uoverskuelig, især hvis man er førstegangs køber. Derfor er der 3 tips, der kan hjælpe med at gøre dit boligkøb til den drøm du leder efter!

1. Få flere tilbud

De fleste danskere tager som udgangspunkt det tilbud på finansiering, som deres eget pengeinstitut giver, for gode varer. Men som alle andre produkter kan der gemme sig mange penge ved at undersøge markedet for alternative tilbud. Indhent derfor gerne 3-4 tilbud og tag dig tid til at sætte dig ind vilkårene for det enkelte tilbud. Sørg for at præmissen er så sammenlignelig som muligt. Bed om en gennemgang af hvert tilbud.

2. Prioriter egne ønsker

Hvis budgettet og udbuddet ikke er ubegrænset, og det er det sjældent, er det nødvendigt at rangliste de ønsker man har til sin kommende bolig. Hvilken Skal der være udsigt? Hvor vigtigt er det at der er to badeværelser? Har vi virkelig behov for et kontor? Er gulvvarme en top prioritet? Listen over krav til drømmeboligen er ofte lang, men de færreste boliger kan opfylde dem. Derfor kan det være en god idé, at rangliste de krav boligen som minimum skal opfylde.

Eventuelt kan ønskerne deles op, så hvert familie medlem har en prioriteret liste over deres ønsker til boligen. Hvis man så står i en situation, hvor der skal laves et kompromis, vil man derfor allerede have et overblik over hvad der er vigtigst for den enkelte i familien, og om nogle af ønskerne er de samme for alle i familien. Overvej også hvilke af kravene til boligen er nødvendige for, at hverdagen kan fungere bedst muligt, og hvilke der måske er ønsker, der kan undværes.

3. Få hjælp

Det de fleste boligejere frygter, er at deres forelskelse i drømmeboligen gør dem forblændede. Når så hverdagen sætter ind, opdager man de mangler man ønskede man havde opdaget! I værste fald kan man have købt katten i sækken. Derfor er det ofte en god idé, at få hjælp fra en køberådgiver. En køberrådgiver kan være mange ting, såsom en advokat eller en byggesagkyndig. En byggesagkyndig til køberrådgivning kan hjælpe med finde de skjulte mangler en bolig kan gemme på, hvor det ofte kræver en håndværksmæssig uddannelse og lang erfaring, for at spotte de mangler, der kan gøre boligdrømmen dyrere end forventet.