På det seneste er der i boligindretningskredse kommet fokus på den åbne indretning. Der har længe været en tendens til, at folk gerne ville have åbne og store køkkenalrum, men det ser i stadig stigende grad ud til, at man også sagtens kan tage det hele et skridt længere. 

Har du altid drømt om at have et endnu mere åbent hjem med færre vægge, kan du altså sagtens gøre det og være sikker på at kunne finde inspiration til netop den slags i kommende boligmagasiner. 

Hvis du synes, at det stadig er lidt drastisk, kan du også vælge bare at gå halvvejs ved bogstaveligt talt at have en halvvæg. Et andet alternativt er en skydedør. 

Skydedøre

Fordelene ved færre vægge

Forestil dig for eksempel, at der egentlig ikke er nogen væg mellem dit soveværelse og stuen. På den måde kan du få store rum og have alle de æstetiske fordele ved den slags. Når det bliver upraktisk, såsom hvis det roder på værelset eller du bare gerne vil sove i fred, kræver det dog ikke andet end at lukke skydedøren i. 

Desuden betyder et åbent og luftigt hjem ofte også en mere minimalistisk indretning. Hvis der kun er en skydedør, der adskiller stue og soveværelse, er der ikke plads til, at du finder meget andet end en seng på tilbud og måske et natbord til soveværelset.

Udover de åbenlyse fordele ved at have færre vægge og et mere åbent hus såsom æstetikken og bare selve følelsen af større rum, findes der også en del praktiske og mindre åbenlyse fordele. For eksempel bliver huset meget nemmere at overskue og giver en fælles stil og stemning. 

Bor I flere sammen bliver det også betragteligt nemmere at opsøge hinanden og snakke sammen. Du kan sagtens snakke med børnene om dagens strabadser, selvom de leger i stuen og du arbejder i køkkenet. Samtidig betyder den rigtige mængde af skydedøre dog også, at man sagtens kan lukke af, hvis man gerne vil have mindre støj eller bare gerne vil være en smule for sig selv. 

Yoga

Dyr i et åbent hjem 

Selv hjemmets kæledyr vil med al sandsynlighed nyde, at der ikke er nær så mange døre, de behøver at tvinge sig gennem hele tiden. Har I altså for eksempel en hund, kan I med fordel købe den en lækker hundekurv fra et sted som sælger hundeudstyr, som den kan bruge som base, men så ellers gå frit rundt. Er du klar til at indrette et åbent hjem?