Vi danskere elsker når solen skinner, og vi kan være ude på vores terrasse. Det er så lækkert at være ude i den friske luft og samtidig have muligheden for at gå fra solen ind i skyggen under en overdækket terrasse.

En af de få ulemper ved at have en terrasse er dog, at det er vejret der langt hen ad vejen, dikterer om det er værd at bruge terrassen eller ej. Er det dårligt vejr, og specielt hvis det regner, så vil de fleste af os være mindre tilbøjelige til at bruge vores terrasse, uanset om den er overdækket eller ej, fordi vinden kan fare direkte ind, og regnen kan stå halvvejs ind på terrassen, hvis det blæser lidt.

En udestue kan bruges hele året

Det er her du med fordel kan ombygge din terrasse til en udestue. Ved at lukke terrassen af med ruder og lave det til en udestue, kan du stadig få samme gode naturlige belysning når solen er fremme, men du kan stadig bruge din udestue uanset hvordan vejret måtte se ud.

Specielt for udestuer er også, at de er ideelle til at have en skydedør. En skydedør er ofte god at have enten ud til din terrasse eller som udgang fra din udestue til din have.

En skydedør i din udestue kan være med til at gøre dit hjem mere åbent og lyst, specielt hvis du vælger en glasskydedør, så du kan nyde sollys hele året rundt. Så slipper du for at sidde inde i en mørk stue tidligt på foråret eller sent på efteråret

skydedør

Og hvis du tænker, at det er for meget arbejde at skulle finde ud af hvor du skal begynde hvis du godt kunne tænke dig en udestue, så er det supernemt. Du kan bare gå ind på husplushave.dk her, og begynde at se efter den udestue der passer perfekt til dig og dit hus.

Skydedøre har flere fordele

En af goderne ved at have skydedøre enten på din terrasse eller i din udestue er, at det er markant nemmere at regulere hvor meget den står åben. Med en normal dør skal du ofte bruge en dørstopper eller lignende, for at undgå at døren blæser i, medmindre det er helt vindstille.

Har du i stedet en skydedør, så kan du lade den stå vidt åben, hvis det er rigtig varmt uden for eller bare have den stående på klem, hvis det blæser, men du gerne vil have noget frisk luft ind alligevel. Uanset hvad så har du fordelen ved, at du ikke skal tænke på om den blæser i på grund af gennemtræk.

En anden smart detalje ved skydedøre er, at døren ”gemmes” væk når den er åben, så døren ikke er i vejen for nogen. Samtidig giver det nem adgang ind og ud, hvilket kan være en fordel, når man har gæster f.eks. til sommerfest, familiefødselsdage eller lignende.

Så få mere ud af din terrasse og omdan den til en udestue så du kan nyde den hele året rundt.