Akustikvægge er en fremragende akustikløsning, hvis du gerne vil reducerer støjniveauet i et lokale, eller gerne vil forbedre lokalets lydmiljø. Akustikvægge fungerer ved hjælp af specielle akustikplader, som også bruges i forbindelse med akustiklofte.

De fleste vil måske have et større kendsskab til akustiklofte, med de svævende akustikplader hængende ned fra loftet. Det er meget af det samme princip som gør sig gældende, når det kommer til akustikvægge.

I stedet for at hænge akustikpladerne op i loftet, vil akustikpladerne i stedet blive sat på væggen, så væggene dermed bliver til akustikvægge. At placere akustikplader på væggen vil reducere støjniveauet som følge af, at akustikpladerne er mere lydabsorberende og akustiske end de byggematerialer, der traditionelt set er brugt i opbygningen af væggene.

Hvor vægge ofte vil bestå af hårde materialer som granit, sten, stål og højglans plader, vil akustikvægge, eller mere korrekt akustikpladerne der sættes på væggene, være fremstillet i en hvid akustisk absorbent.

Akustikvægge, eller akustikpladerne som også kalder for vægflåder, bliver monteret på væggen med særlige beslag, der er skjult bag akustikpladerne. Det samme gør sig gældende for akustikpladerne når de benyttes i loftet, der dog alternativ også kan opsættes med en wire, for at give lydabsorbering på både over- og undersiden.

Akustikvægge er velegnet til områder tæt på arbejdsområder, såsom receptioner og informationsskranke, hvor de vil skabe et bedre miljø for kommunikation, i lokaler der ellers har et højt støjniveau. Du kan også med fordel benytte akustikvægge andre steder, hvor der er behov for et bedre lydmiljø og akustik. Særligt i kombination med akustiklofter vil akustikvægge være meget effektive, så overvej om en kombineret løsning er den bedste for dig.

Har du et lokale med højt til loftet kan der være særlig god grund til, at du bør overveje akustikloft, enten i forbindelse med akustikvægge, eller som en separat løsning. I lokaler med højere til loftet, kan du nemlig få mere ud af akustiklofter, mens akustikvægge i sådanne tilfælde, er bedre egnet som supplement.

Når du skal have nye akustikvægge bør du grundigt overveje, hvilken fagmand du skal benytte dig af. Det kan være bedst at benytte en fagmand der både kan yde rådgivning, og som samtidig kan stå montering og opsætning. Der kan godt være stor forskel på den kvalitet du får, alt afhængig af hvilken fagman du vælger. For at opnå den bedste akustik og støjreducering, bør du derfor overveje dit valg af fagmand grundigt.

Vi anbefaler rådgivning og opsætning af akustikvægge hos lydac.dk, der er eksperter når det kommer til akustik, og til at reducere støjniveau samt skabe gode lydmiljøer. Hos Lydac Akustik kan du få hjælp til akustikløsninger til enhver type rum eller lokale, og uanset om du er privat, erhverv eller forening. Uanset dine ønsker og behov, så finder du uden tvivl en løsning for dig med Lydac Akustik.