Ved et byggeri er det mange gange nødvendigt, at der foretages statiske beregninger. Dette gælder særligt på de større byggerier, hvor der indgår bærende elementer og konstruktioner. Her er de statiske beregninger helt afgørende for, at byggeriet ender med at være bygget sikkert og korrekt.

 

De statiske beregninger er de beregninger, der måler en bygnings styrkemæssige evne. Det vil sige at de statiske beregninger, ser på om bygningen er stærk nok til, at hele bygningskonstruktionen falder sammen, som følge af at for stor belastning på de bærende elementer og konstruktioner.

 

De statiske beregninger er derfor meget afgørende, og helt essentielle for, at byggeriet ender med at være bygget korrekt og sikkert. Står du derfor med et byggeprojekt, så kan det være en rigtig god ide, at overveje om du skal have hjælp til de statiske beregninger.

 

Det skyldes at de statiske beregninger er meget svære og komplicerede, og derfor ikke bare noget, man lige sætter sig og regner på selv. Der er således brug for en ingeniør, der har kompetencerne og fagligheden til, at beregne de statiske beregninger. Overvej derfor altid om du kunne have brug for en ingeniør på dit byggeprojekt.