Det at kunne indrette en bolig smukt og elegant er en kunst, som nogle går i skole i flere år for at lære. Det er altså ikke sådan lige til, og selvom moden ikke bevæger sig lige så hurtigt, som når det kommer til tøj, er der altid interessante nye tendenser at tage højde for. Hvis du ikke ønsker at skulle følge med i indretningsmagasinerne eller bruge flere år i skole som indretningsdesigner, er der dog visse ting, der aldrig går af mode. Det gælder for eksempel det enkelte og åbne. Med ganske få indretningstricks, kan du nemlig få dit hjem til at virke større og mere rummeligt, hvilket altid er pænt. Hvem vil ikke gerne have et par ekstra kvadratmeter? Men hvordan bærer man sig så lige ad med at opnå den slags?

Lyse farver og vinduer

Svaret er mangfoldigt, men først og fremmest bør du fokusere på lyse farver. For indeværende er den helt vide, eventuelt i kontrast til sort, enormt moderigtig, når det kommer det boligindretning. Du kan dog også sagtens benytte dig af en lysebrun eller bare en knækket hvid. De lyse farver skal selvfølgelig i særdeleshed dække vægge og tæpper, men de kan også godt præge enkelte møbler. På den måde opnår du en lys og åben effekt, som dog også godt må være præget af enkelte kontraster.

 

Lidt i samme forbindelse er belysningen i din bolig også afgørende. Igen handler det om, at lys giver åbenhed. Det kan du opnå med stærke lamper, men jo mere naturligt lys jo bedre. Derfor kan du med fordel også indrette efter vinduerne, eller sågar lave et helt vinduesparti, der kan lade så meget lys som muligt ind. Vil du tage det skridtet videre, er en New Yorker dør også en oplagt tilføjelse. På den måde kan I skille hjemmet ad, men lyset kan samtidig strømme lige igennem. Dermed giver det følelsen af et åbent og lyst hjem. Se eksempelvis denne udgave fra glasvaeg.dk :

gv_ny

Åbne og sparsomme rum

Der er dog også sammenhænge, hvor en glasvæg ikke ligefrem er hensigtsmæssig. Det kunne for eksempel være, hvis I har hunde eller små børn i hjemmet. Så kan I i hvert fald få lov til at tørre ruderne af forholdsvist hyppigt. I så fald kunne man erstatte glasvæggen med en skydedør for derved at opnå omtrent samme effekt. Med en skydedør har du nemlig ligeledes muligheden for at lukke af, hvis der for eksempel skal være ro i stuen eller børnene larmer på værelset. I andre tilfælde kan I dog lade dem stå åbent, hvilket gør hjemmet så meget desto mere åbent. Bare det faktum, at der ikke vipper en dør ud midt i rummet, kan gøre vidundere for rummeligheden i jeres hus, selvom i kun får installeret en et par steder.

Sidst men ikke mindst er det værd altid at have mantraet for et åbent indrettet hjem i tankerne: Kvalitet over kvantitet. Særligt hvis man bliver bidt af det med at indrette, kan det nemlig være svært at stoppe igen. Da er det dog vigtigt at huske på, at et åbent, lyst hjem trives bedst med ganske få møbler og indretningsgenstande. Til gengæld kan du så godt tillade dig at bruge lidt ekstra penge på disse, så de bliver ekstra smukke tilføjelser til dit rummelige hjem.