Hvis du er nybygger, er en af de store beslutninger helt sikkert, hvilke døre I gerne vil have i jeres nye bolig. Hvis I bor i en mindre bolig, eller hvis I bare gerne vil have en pladsbesparende løsning, kan I vælge at installere skydedøre i jeres bolig.

Hvis du mangler inspiration til hvilke døre, I skal vælge, kan du læse Bomagasinets artikel lige her: Inspiration fra Bomagasinets artikel om skydedøre: https://bomagasinet.dk/skydedore/. Her gennemgår de fordelene og ulemperne ved ti flotte skydedøre. Det klæder dig bedre på til at købe dine egne skydedøre.

Disse typer skydedøre kan du vælge mellem

Måske tænker du, at du er bundet til en bestemt type dør, hvis du vælger skydedøre. Men sådan forholder det sig faktisk slet ikke. Du kan blandt andet vælge mellem følgende typer:

 • Skydedøre med glas
 • Skydedøre uden glas
 • Dobbelte skydedøre
 • Tophængte skydedøre
 • Hæve/sænke skydedøre
 • Skydedøre, der er lavet efter mål
 • Indbyggede skydedøre
 • Skydedøre, der er monteret uden på væggen

Derfor er der altså rig mulighed for at finde en skydedør, der passer til netop din bolig.

Start med at finde den rette størrelse

Når du gerne vil købe en skydedør til din bolig, bør du altid starte med at finde den rette størrelse. Derfor bør du måle det areal, hvor døren skal sidde op. Det er nemlig vigtigt, at du finder en dør, der passer til målene i din lejlighed. Heldigvis findes der flere forskellige størrelser døre – også af den samme model. Derfor bør du helt sikkert også kunne finde en dør, der passer til netop dine mål.

Bestem dig for en dørtype

Når du gerne vil have skydedøre i din bolig, er en af de væsentligste overvejelser, hvorvidt du skal vælge mellem indbyggede skydedøre eller døre, der er monteret uden på væggen.

Hvis du vælger indbyggede skydedøre, vil du få mere plads. Her kører døren nemlig ind i væggen. Det kan også være med til at give et mere stilrent og elegant look. Til gengæld kan denne type døre være sværere at montere.

Hvis du derimod vælger skydedøre, der er monteret uden på væggen, vil det kræve en lille smule mere plads. Her vil døren nemlig køre ind på siden af væggen. Det kan være med til at give et mere råt og rustikt look i boligen. Derudover er denne type skydedøre typisk også nemmere at montere.

Bestem dig for et look

Du skal også bestemme dig for, hvilket udtryk dine skydedøre skal have. Det er naturligvis mest af alt et spørgsmål om smag og behag. Som du kan se øverst i artiklen, findes der et hav af forskellige skydedøre.

Blandt andet kan du vælge, om dine døre skal være med eller uden glas. Ofte vil det komme an på, hvilke rum dørene skal afgrænse. Hvis du gerne vil have en skydedør til et privat rum, vil det være en god idé med døre, der ikke er lavet af glas. Det gælder eksempelvis, hvis døren skal gå ind til soveværelset eller badeværelset.

Hvis døren derimod skal gå ind til et køkken, stue, entré eller lignende, kan du godt vælge en skydedør, der er lavet af glas. Her vil det mere komme an på den generelle indretningsstil i boligen. I nogle boliger passer det perfekt ind med en glasdør og i andre bryder det med indretningstemaet.

Bestem dig for en farve

Skydedøre kan erhverves i et væld af forskellige farver. Derfor bør du også kunne finde netop den farve, som du allerhelst vil have. Alternativt har du mulighed for at male døren, så den får netop den farve, som du havde forestillet dig.

Når du skal vælge en farve til din skydedør, skal du beslutte dig for, om farven skal harmonere med den øvrige farve i rummet. Her vil det typisk være væggen, hvor døren skal sidde, du vælger farven ud fra. I så fald vil du vælge den samme farve dør, som væggen allerede er.

Du kan naturligvis også vælge at få en skydedør, hvis farve står i kontrast til farven på væggen. Det vil skabe et flot og interessant blikfang.

Hvis du i forvejen har mange farver i det pågældende rum, kan du også vælge at fremhæve én af disse farver med en skydedør, der har samme farve. Eller du kan vælge at indføre en helt ny farve med skydedøren. Mulighederne er næsten uendelige, og det kommer i sidste ende an på din personlige smag og indretningsstil.

Prisen på en skydedør

Når du begynder at kigge på skydedøre, vil du hurtigt opdage, at de kommer i flere forskellige prisklasser. Hvor meget en skydedør koster, afhænger derfor af flere forskellige faktorer. Blandt andet afhænger prisen af:

 • Den enkelte model
 • Producenten
 • Forhandleren

Uanset hvad dit budget er, vil du uden tvivl kunne finde den rette skydedør til din bolig. Hvis du gerne vil have en billig skydedør, vil det oftest være en god idé at vælge en mere simpel model. Denne type skydedør er oftest billigere.

Hvis du derimod leder efter en mere speciel model, kan du netop komme op i en højere prisklasse. Blandt andet er en dobbelt skydedør med glas blandt én af de dyreste modeller. Derfor vil du også opleve, at priserne på skydedøre varierer meget. Derfor må du afveje æstetik og funktionalitet over for dit budget.

Vælg blandt flere forskellige mærker

Når det kommer til prisen på skydedøre, vil mærket på skydedøren også have indflydelse på prisen. Ligesom det er tilfældet med stort set alle andre produkter, findes der også mærker inden for skydedøre, der er mere velkendte og eftertragtede end andre. Ofte er det fordi disse mærker leverer en særlig god og høj kvalitet. 

Hvis du derfor gerne vil holde prisen i bund, kan du vælge at styre uden om disse mærker. Eller hvis du gerne vil have en dør af særlig høj kvalitet, bør du muligvis gå efter netop disse mærker.