Spisebordet er stedet, hvor familie og venner samles, og det er her, vi deler hverdagens små og store øjeblikke. Derfor er spisebordet et vigtigt møbel, som du bør vælge med omhu. På den måde kan du få mest mulig glæde af det, og det kan være hele husstandens samlingspunkt i mange år.

Det er dog ikke altid helt til at finde ud af, i hvilken retning du skal gå med dit spisebord. Der findes nemlig mange forskellige typer, og du kan finde gode bud på dem alle her.

1: Den rustikke vej

Hvis du gerne vil have et solidt bord med masser af kant og personlighed, kan du med fordel gå efter ét i et rustikt look. Det rustikke udtryk kan bl.a. opnås ved at vælge et plankebord i massivt træ med ben i eksempelvis stål eller træ.

Der findes dog også fede bud på betonborde, der på samme måde kan bidrage til et råt og rustikt udtryk.

2: Den enkle og minimalistiske vej

En anden oplagt vej at gå med dit spisebord er i en mere minimalistisk retning. Her handler det om at finde et bord med rene linjer og et elegant design, der ikke skriger alt for højt.

Hvis du kan lide en minimalistisk stil, vil et bord i sort eller hvid ofte passe godt ind i stilen. Du kan dog også finde minimalistiske borde i træ, der tilsvarende kan bidrage til et enkelt og stilsikkert udtryk.

3: Den organiske vej

Det bliver mere og mere populært at gå efter et organisk look i indretningen, da det kan give ro i sindet, samtidig med at det er en fryd for øjet.

Det organiske look er kendetegnet ved bløde former som for eksempel cirkler og ovaler, og derudover er materialerne ofte naturlige. Det betyder, at du kan gå den organiske vej ved at vælge et rundt bord i træ. Der findes mange gode bud på sådanne borde, så der skal nok være ét, der falder i din smag.

En fordel ved et rundt bord er, at det kan bidrage til et bedre samvær rundt om spisebordet. Det vil nemlig være nemmere at føre en samtale, hvor alle ved bordet kan byde ind og deltage.

4: Vintage-vejen

Hvis du elsker ting, der ikke ser helt nye ud, er du nok fan af vintage-stilen. Derfor kan det give mening også at vælge et spisebord i et lækkert vintage-look. Du kan blandt andet finde et retro-spisebord med hjul, hvilket er en både praktisk, men naturligvis også æstetisk løsning.

5: Marmor- eller glasvejen

Der er ingen, der siger, at dit spisebord skal være i træ. Du kan sagtens finde smukke spiseborde i mange andre skønne materialer. Der er for eksempel nogle gode bud på spiseborde med en bordplade i enten marmor eller glas.

Det kan give hele spisestuen nyt liv at få andre og spændende materialer ind, uanset om det så er på bordpladen eller andre steder. Derfor kan du med fordel undersøge mulighederne for spiseborde i spændende materialer, der måske kan gøre en forskel i dit hjem.

Ikke én vej er den rigtige for alle

Det vil være helt forskelligt, hvilken stil vi hver især foretrækker til vores spisebord, og der vil dermed ikke være én vej, der vil være den rette for alle.

Det vil komme helt an på dine præferencer og din øvrige indretningsstil, om det er en mere rustik eller et mere minimalistisk retning, du skal gå i. Du kan også finde borde, der hverken er fugl eller det fisk, men som nærmere er en god blanding af de forskellige stilarter.