At lade sine sko blive opbevaret i ens garderobeskab er en intelligent og pladsoptimerende løsning. Anordningen er med til at udnytte den ofte ubrugte plads i bunden af skabet, og det kan tilmed give mulighed for overblik og orden.

Der findes mange forskellige designs af skostativer til skabe med skydedørsfunktion, som kan matche personlige behov og ønsker for opbevaring.

De enkle design gør de forskellige systemer nemme at indsætte i alle slags skabe og er desuden simple at montere.

Herunder kan der læses om de mange forskellige designudgaver samt få inspiration til at optimere pladsen i boligen.

De mange muligheder for opbevaring af sko

Sko er som beklædningsgestand sæsonbetonet, hvilket betyder, at der vil være måneder i træk, hvor en bestemt type af sko ikke er i brug. Dette kan f.eks. være støvler i sommerhalvåret. I denne forbindelse er det praktisk at kunne have dem opbevaret, uden at de er i vejen eller på anden vis optager unødvendig plads.

Om der er brug for opbevaring til flade sko, støvler eller sko med hæl, er der mulighed for at finde den løsning, som der måtte være behov for.

Opbevaringsdesignet kommer i forskellige udgaver, som gør det til et personligt valg at vælge den løsning, som er mest praktisk og funktionel.

Uanset hvilken model og design der vælges, kan der skabes overblik og orden for ens sko og støvler.

De enkle modeller er simple at opsætte i alle typer af skabe, da de er tilpasningsdygtige i mål. Uanset placeringen af skab kan skostativer være med til at frigøre ekstra plads i hjemmet.

Fordele ved at opbevare fodtøj i skab

Uanset årstid kan ens entre hurtigt komme til at se rodet og uoverskuelig ud med antallet af ofte flere par sko, der tjener forskellige formål. Mange af ens sko er forskellige typer, som har forskellige anvendelsesområder, og det er langt fra tilfældet, at man bruger dem alle på daglig eller ugentlig basis.

Det er både nemt og enkelt at skabe mere plads ved at vælge garderobeskabet som opbevaringssted for ens fodtøj.

 • Optimering af plads i både skab og bolig
 • Skabe overblik og system
 • Sko er mindre udsat for støv i de perioder, de ikke er i brug
 • Fleksible opbevaringsmuligheder uanset typen af sko
 • Letter rengøringsarbejde på gulvarealer
 • Støvler bibeholder deres styrke i materiale med ophæng som løsning

Kreative designs for skoholdere

Opbevaringsdesigns af sko fås i forskellige udgaver:

 • Skostativ til dør
 • Sidehængt skoudtræk med 4 hylder
 • Skoholder
 • Skoudtrækshylde med ’push to open’-funktion
 • Støvleholder

Den bedste løsning afhænger af individuelle behov og ønsker. Skoudtrækshylden er særlig fordelagtig i de tilfælde, hvor pladsen er lille, og hvor ’push-to-open-funktionen kan udvide opbevaringsmulighederne.

Det fleksible, sidehængte skoudtræk kan indsættes i begge sider af skabet med skinner og tilbyder god plads med 4 hylder til alle typer af sko.

Et dørophængt skostativ er blevet en særlig populær løsning, der effektivt lader mange sko blive opbevaret og har en simpel montering.

Skostativ til dør

Den smarte løsning med skoopbevaring til dør fungerer som en særskilt skoreol, der monteres på indersiden af døren.

Stativet er konstrueret af hylder. De mange hylder giver mulighed for at opbevare alle de par sko, som ellers ville have optaget pladsen i ens entre.

Det simple ophæng, der påsættes døren med beslag, gør denne opbevaringsløsning mulig på alle typer af døre. Der er mulighed for at montere stativet direkte på døren, som giver et stabilt resultat.

Skostativ til dør giver mulighed for at have samling på alle ens sko uanset type og størrelser.

Modellen omtales også som dørreol.

Det er både skabsdør samt døre, der adskiller rum, som kan få monteret denne opbevaringsløsning til sko.

Skostativ til skab

Hvad angår de forskellige løsninger til opbevaring af sko i skab er der mulighed for at vælge det skostativ, som matcher ens behov.

 • Sidehængt skoudtræk med 4 hylder
  Det sidehængte skoudtræk fungerer ved hjælp af skinner, som gør skostativet nem at køre ind og ud. Stativet kan både monteres i skabets venstre samt højre side.

Der er mulighed for at opbevare mange sko med dette produkt.

 • Skoholder

Den enkle skoholder fungerer som en slags særskilt hylde, der kan monteres i forskellige højder i skabet. Denne udgave kan fint udnyttes til at blive ophængt øverst i skabet, hvorved skoholderens yderst stang kan fungere som bøjeophæng for tøj.

Den minimalistiske skoholder giver mulighed for at opbevare 3-4 par sko.

 • Skoudtrækshylde med ’push-to-open’-funktion

Denne løsning udnytter optimalt den plads, som ofte er ubrugt nederst i skabet.

Ved hjælp af den praktiske funktion, hvor der blot kræves et lille skub for at trække skohylden ud, er det nemt at opbevare ens sko med denne løsning.

Der er mulighed for at opbevare to rækker af sko, og modellen er særligt egnet til opbevaring af sko med hæle.

Modellen fås i 4 forskellige størrelser og har en bærevne på 25 kg.

 • Støvleholder

Støvleholderen fungerer som en specialdesignet ’liste’, der kan monteres på skabets indvendige side. Skoholderen er udformet med i alt 5 skridsikre klemmer, som gør det let at hænge støvler op.

Som med skoholderen er der mulighed for at montere støvleholderen i den højde, der ønskes.

Den enkle montering af skostativer til skabe

Det er både nemt og enkelt selv at sætte sit opbevaringssystem op til sko, uanset hvilken type af løsning der er valgt. Der følger beslag og skruer med til alle systemerne.

Der er stor frihed og fleksibilitet forbundet med selv at kunne sætte sit system op til skoopbevaring, da der kan vælges det design for indretning i garderobeskabet, som er ønsket.

Den personlige indretning handler om at kunne opsætte f.eks. sin skoholder i højde med den person, som primært skal opbevare sine sko med denne.

Derudover er det praktisk selv at kunne vælge den side, som det sidehængte skoudtræk skal monteres på.

I mange beskrivelser om monteringen af de enkelte modeller nævnes der ”korpus” som et centralt begreb. ”Korpus” betegner i denne sammenhæng skabets skelet og selve den ’rå’ grundstamme.

I dagligdagen skal ens garderobe og indretningen af den være praktisk og funktionel.

Der medfølger vejledning til korrekt montering til hvert skosystem.

Alle elementer er forboret og dermed forberedt til en simpel samling og montering i hjemmet.

Praktisk info om materiale og mål

De forskellige opbevaringssystemer er primært fremstillet af stål som materiale. Dette materiale skaber en solid og stærk konstruktion med lang levetid.

Derudover er det blanke stål med til at skabe et stilrent og tidløs look, som er i stand til at matche enhver indretningsstil og smag.

I forbindelse med valg af system skal man være opmærksom på, at nogle modeller fås i forskellige størrelser, mens andre leveres i standardstørrelser.

Modellerne med standardstørrelser kommer dog med fleksible tilpasningsmuligheder, således at den konkrete model kan tilpasses det pågældende skab og bredden af dette.

Derfor vil de oplyste mål i bredden være angivet i centimeter på en skala, således at man hjemmefra får et kendskab til tilpasnings-intervallet.

 • Elegant og stilrent materiale i stål
 • Opbevaringssystemerne kommer både med standardmål samt mulighed for at vælge imellem forskellige mål
 • Modellerne med standardmål kan tilpasses det pågældende skab, de skal monteres i

Inspiration til opbevaring af sko

De smarte modeller af opbevaringsløsning til sko vil typisk placeres i garderobeskabet i et soveværelse.
Men skabe i forskellige typer kan bære den intelligente løsning til opbevaring af sko. Skab med skydelåger tilbyder i forvejen kreative og personlige muligheder for at indrette sin garderobe og med de mange udgaver af skostativer, kan opbevaringen blive endnu mere funktionel.

Men også skabet i entreen eller bryggers kan få monteret en af mulighederne for skoopbevaring og således optimere pladsen i rummet.

Uanset hvilket skab man har, og hvor det befinder sig i boligen, er der mulighed for at finde inspiration til garderobeindretning ved at se på tegninger over muligheder.

Dette kan være med at få nye måder at indrette sin garderobe på og opbevaring af sko. Ofte kan der findes idéer til anderledes og mere funktionelle måder at indrette sin garderobe på.

Der findes masser af inspiration til at finde skabsløsninger for indretning.

Intelligent opbevaringsløsning til alle

Det fleksible, stilrene og solide design højner skostativernes levetid.  Hvis man skulle udskifte ens skab eller skifte stil, er stativerne lige så nemme at afmontere, som de er at sætte op. Der kan let flyttes rundt på elementerne, som kan være en fordel i mange situationer, uanset hvad grunden er til, at der er behov for at optimere ens opbevaringsplads.

Med et barn på vej eller hvis man flytter sammen med sin kæreste er det afgørende at få mest muligt ud af pladsen i boligen.

Intelligent opbevaring handler om, at det skal være med til at gøre ens hverdag nemmere og mere overskuelig. Og det skal være løsninger, som alle har mulighed for opsætte i deres bolig.

Skosystemerne tilbyder både at skabe overblik i alle slags boliger, da funktionen og designet gør systemerne klassiske og tidløse.

Med det brede udvalg af forskellige skostativer er der garanti for at finde en model, som matcher individuelle behov og ønsker for intelligent opbevaring af fodtøj.