Drømmer du om en skydedør derhjemme? Enten som dør indtil et rum eller som låge til dit skab? Men er det for dyrt at betale dig fra at nogen sætter den op for dig? Så bliver du sikkert glad for, at høre at det faktisk er ganske let selv, at sætte en skydedør op. Du får her en guide til hvordan. 

værksted med værktøj

Sådan sætter du din skydedør op 

Først skal du købe din skydedør og en skinne der passer til den. Så sætter du skinnen fast i loftet. Det er på den, at din skydedør skal fastkobles. 

Ved nogen modeller kræver det også at du sætter en skinne fast på gulvet. Det kommer an på hvilken slags skydedør du ønsker. Her bliver du nødt til, at forhøre dig ved den forhandler du vil købe din skyde dør hos. 

Når din skinne er sat op, så sætter du nogle beslag på selve skydedøren. Når beslagene er sat på, så skal du bare hægte skydedøren fast oppe på skinnen. Så er den faktisk klar og sat op. Så nemt var det. 

Når du kigger på skydedøre skal du være opmærksom på at du kan få alverdens forskellige slags. Så har den ene butik ikke lige det du drømmer om, så kig videre hos den næste. For hvad end du ønsker den skydedør med spejllåger, glas låger eller forskelligt træ, så findes det. 

Du skal dog tænke over at en skydedør med spejllåge eller glas låge vil kræve mere rengøring end en lavet af træ. 

tøj på bøjler

Anvend mundbind når du arbejder med træ 

Når du arbejder med og i træ, så er det en rigtig god idé at anvende mundbind. De beskytter nemlig din hals og mavesæk mod de små træsplinter der kan komme når man arbejder i træ. En træsplint i maven er nemlig hverken særligt rart eller særlig sundt. 

Derfor er det en god idé, at anvende mundbind for din egen sikkerhed skyld. Når du arbejder med træ og anvender mundbind, er du dermed sikret at du ikke får noget ubehageligt i munden, uanset hvilket træsort du bruger. Hvis du skal save i træet, kan der også nemt opstå masser af små splinter eller træstykker, der flyver omkring dig. Dem er du også sikker på at undgå, at få i munden hvis du bruger mundbind.