Det giver ro i hovedet at bo i et velorganiseret hjem, hvor alting har sin plads. Omvendt giver det rod i hovedet, hvis der også er ro i tingene. Derfor får du her vores bedste tips til at komme rodet til livs og skabe orden i din bolig.

 

Der er meget, der afspejler sig i den ydre verden. Hvis du har rod her og dér i hjemmet, vil du således ofte også være præget af det mentalt – også selvom du måske ikke går og tænker over det. For ét eller andet sted i baghovedet, nager det dig nok, at du burde se at få ryddet op.

Er det virkelig så vigtigt at holde orden?

Det er faktisk vigtigt at holde orden, ikke mindst dér hvor du bor. Der er nemlig en ret stor risiko for, at dit rod stresser dig. Det foregår måske på et meget ubevidst plan, du ikke engang selv opdager. Men når først du begynder at rydde op, vil du helt sikkert bemærke, hvordan det letter og afstresser.

 

Hvis du gerne vil have styr på livet generelt, er dit hjem et godt sted at starte. Det afspejler nemlig i høj grad, hvem og hvor du er lige nu. Når du har fået styr på rodet, vil du sandsynligvis opleve at få et frisk pust af overskud og energi. Så lad os komme i gang! Nedenfor følger et par gode tips.

Behold kun dét, der bringer glæde

Der findes en rigtig god metode til at rydde ud i gammelt gods – hvad end det drejer sig om tøjskabet eller boligen. Den er meget simpel og nem at bruge, og det vigtigste er, at du er i stand til at tilgå dine følelser.

 

Metoden går ud på, at du spørger dig selv, om den enkelte genstand bringer dig glæde. Det handler om at mærke efter og afgøre med dig selv, om genstanden egentlig har følelsesmæssig betydning for dig. Hvis ikke, kan du sandsynligvis godt skille dig af med den.

Få også styr på andre ting i dit liv 

Hvis du har rod i boligen, har du sandsynligvis også rod i andre dele af dit liv. Dem kan du med fordel også tage et kig på og prøve at få styr på. Måske er det kærligheden, eller den sanselige del af livet, der halter. Du kan date, sutte pik eller få nye bekendtskaber online.