Køb af dødsbo kan både være en god investering og en mindre god investering. Herunder kommer vi med vores bedste tips og guides til køb af dødsbo. 

Forskellen på en almindelig bolig og dødsbo 

Den største forskel på køb af almindelig bolig og dødsbo er at dødsbo altid sælges med en klausul, hvor sælger fraskriver sig ansvaret for de fysiske forhold i boligen. Det betyder således at sælgeren fraskriver sig al ansvar for eventuelle fejl og mangler ved boligen. Man kan derfor sige, at der kan være større risici forbundet ved køb af dødsbo. Derfor bør man altid være lidt ekstra opmærksom, når man vælger at investere i et dødsbo, så man ikke kommer ud for ubehagelige overraskelser. 

Undersøgelse af dødsboet 

I og med at sælger fraskriver sig al ansvaret for de fysiske forhold ved ejendommen, så er det vigtigt, at man får undersøgt boligen grundigt inden køb. Der er nemlig ikke nogle, som man efterfølgende kan rejse krav imod, hvis man skulle risiko at opdage fejl samt mangler.

Det kan være en rigtig god idé, at have en byggesagkyndig med ud til ejendommen, som hurtigt vil kunne spotte fejl og mangler. Involvere dig derfor med en professionel, som ofte har erfaring med tilstandsrapporter, dødsbo og lignende. 

Få en ejerskifteforsikring 

Det er ikke et krav, at tegne en ejerskifteforsikring ved købs af dødsbo. Men det er en rigtig god idé at gøre det. Ejerskifteforsikringen er nemlig en forsikring, som dækker uopdagede og skjulte fejl samt mangler ved mobilen, som var til stede på selve overtagelsesdagen. Det er ofte nogle fejl, som køber ikke vil kunne have forudset.

Med en ejerskifteforsikring kan du således få dækket uforudsete skader på ejendommen. Det giver dig en økonomisk sikkerhed og kan være en lille udgift i forhold til det, som du får tilbage fra forsikringen. 

Renoveringsarbejde 

Der kan være en stor portion af renoveringsarbejde forbundet med dødsbo. Nogle dødsboer fremstår nærmest helt indflytningsklare, mens andre dødsboer nærmest skal rives ned til grunden. Hvis du har hænderne skruet godt på, så kan du således gøre dig et rigtig godt kup.

I kraft med et stort renoveringsarbejde, så har du mulighed for at skabe dit vaskeægte drømmehjem, hvor du selv kan sætte dit helt eget præg. På den måde kan dødsbo være en rigtig god investering, hvis du har nogle specifikke krav og ønsker til din drømmebolig. 

 

Vil du vide mere om begravelser? Læs mere her.