Boligrum er generelt knap og dyrt i Danmark. Derfor giver det også godt mening at gøre det bedste ud af den plads vi har i vores boliger. Og der er et byggeelement der virkelig er generøs når det kommer til at spilde plads: døren. 

Hver svingende dør i din bolig kræver mindst to kvadratmeter plads. Også den side hvor døren ikke svinger hen skal holdes fri. Denne plads kan du ikke bruge til noget andet. Der kan hverken stå møbler eller hænge hylder på væggen. Især i mindre boliger kan det løbe op til en andel i boligens areal, som kan mærkes. En god mulighed for at minimere pladsspild er skydedøre.

doerspraekke

Hvad kunne du gøre med den ekstra plads en skydedør giver dig? 

Med en skydedør får du måske bedre plads til et massagebord. Massage er altid dejlig og også meget sund. Du behøver ikke være uddannet massør for at give en god massage til fx din partner. Men nogle former for massage kræver særligt kendskab og endda apparater. Fx den slags massage de gør hos Shockwave Vordingborg. 

Shockwave er en form for ultralyd massage. At lyd kan virke helende har været kendt i flere årtusinder. Men moderne teknologi har givet lyd-behandlinger helt nye muligheder. Med kraftige ultralyd impulser kan du behandle mange lidelser i muskler og led. Shockwave Vordingborg tilbyder også behandlinger i dit eget hjem – hvis du altså har plads til det. 

Gør brug af åbne rum

Et køkken, der smelter sammen med stuen er et godt eksempel på moderne boligdesign. Tidligere var det ikke så smart, fordi det teknisk set var vanskeligt at komme af med lugt, damp og endda røg, som et køkken producerer. Men i dag, men smarte emhætte og moderne komfur, er det ikke længere et problem. 

En skydedør svinger ikke, men glider til siden. Den har naturligvis også brug for plads, men det er typisk langs en væg. Pladsspildet med skydedøre måles i kvadratcentimeter frem for kvadratmeter. Skydedøre er smarte, nemme at sætte op og har mange fordele. En skydedør er også et godt kompromis mellem et åbent rum og privatsfære. Med en skydedør kan du faktisk få det begge veje.  

massage

Mange modeller og materialer

Skydedøre kommer i mange størrelser, design og materialer. De kan være solide som en skillevæg, eller så gennemsigtige, at de næsten ikke bemærkes. Skydedøre laves af træ, glas, plastik og metal, og/eller kombinationer af disse materialer. 

Hvor vidt det er mere besværligt at montere en skydedør sammenlignet med en almindelig dør kan diskuteres. Hvis du allerede har dørkarme og rammer, er det naturligvis nemmere at opsætte en almindelig dør. Den skal jo bare hænges. Men starter du helt fra bunden, er en skydedør faktisk nemmest at installere. 

Skydedøre fås i komplette sæt, med rammer, glideskinner, ruller og alle nødvendige beslag. Det kræver ikke megen håndværk, at montere en skydedør. Kan du bruge et vaterpas, en skruemaskine og muligvis en sav, så kan du nemt gøre det selv. Det er dog nemmest at gøre det med en hjælper.