Skydedøren er ofte en elegant ingrediens til boligen, hvad end den åbner op til køkken, terrasse eller stue. Det er dog ikke alle der er sikre på, hvordan de bedst inkorporerer skydedøren i hjemmets design. 

Et godt tip for skydedørsdesignet i sit hjem – er at tage udgangspunkt i hvad der befinder sig på begge sider af skydedøren og selve rummets størrelse. Med det i ménte er man godt på vej til at finde den bedste måde hvorpå skydedøren kan fremhæve sit hjem.  

design med skydedør

Giv skydedøren lov til at trække vejret

Når man arrangerer designet i et rum, hvor man har installeret skydedøre, er det vigtigt at man sørger for at give nok plads omkring døren. Det skal helst ikke føles som om man er trængt op i en krog af sofaen, planter og lignende når man kommer ind i stuen. 

Skydedøren følger væggen og tager minimal plads, men giv den alligevel rum til at trække vejret, så boligen får den åbenhed en skydedør netop kan fremhæve. 

Hvilke møbler spiller bedst sammen med skydedøren?

Det er ikke nødvendigt at ændre på andre genstande eller møbler når man får installeret en ny dør. Men man kan overveje, om det vil gavne designet. Hvordan de forskellige elementer spiller sammen har en stor effekt. Om det er sofa, pynteting eller nye spisebordsstole der skaber et smukkere rum i spil med skydedøren, det kan man finde ud af via inspiration på nettet. Se alle spisebordsstole hos Vidaxl.dk er en måde hvorpå man kan få nye indtryk til designet af sit hjem. Spiller stoledesign og farvenuancer sammen med skydedøren? Det giver boligen et løft, at der er en rød tråd i boligstilen. 

fantasy skydedør

Hvordan skydedøren fremhæver din bolig

Skydedøren kan sagtens blive rummets smukke fokuspunkt og er skabt til opgaven. En måde man kan fremhæve skydedøren på, er ved at placere de største siddegrupper (hvad end det er sofa eller spisebord) i direkte linje med skydedøren længere inde i rummet. Hvorend dine gæster sidder, får de derved udsigt til skydedøren der spiller med i boligens design og der skabes en symmetri mellem de større elementer i rummet.